slika-majka-dete

 

C kafa je prvi brend tradicionalne kafe na našem tržištu. Deo je emocionalnog nasleđa među generacijama, koji već više od 40 godina podstiče ljude da čuvaju prave životne vrednosti, prilagođavajući se novim vremenima. C kafa je bila i ostala prva i prava, omiljena mešavina kafe koja vraća najlepše uspomene, poznata po jakoj aromi i punom ukusu prave kafe.

Vreme je za piknik u prirodi!

Dani su sve topliji i vedriji, iskoristite prijatno prolećno vreme da odete u porodičnu šetnju, jer je ovo idealna prilika da zajedno uživate u prirodi.

Prolećni piknik

Topli prolećni dani nas mame da napustimo zimsku uspavanu atmosferu naših domova, izađemo na svež vazduh i uživamo u izletu u prirodi. Bez obzira na to da li ste se odlučili za piknik u bašti, obližnjem parku ili ste rešili da piknik iskombinujete sa putem u nepoznato, pobrinite se da svi članovi vaše porodice kao i prijatelji uživaju u svakom trenutku.

Samo dvadeset minuta dnevno u parku ili negdje u prirodi dovoljno je da se znatno podigne vitalnost i nivo životne energije. Ima nešto u tome da isključimo računar ili telefon i odemo u prirodu. Da, privremeno, pobegnemo od svakodnevice i dođemo sebi. Mislimo da je to svojevrsni “reset” za naše telo i um, ali i zabava za celokupnu porodicu.

prolecni-piknik-3Piknik u prirodi će vas vratiti u detinjstvo uz opuštenu atmosferu u okruženju onih sa kojima najviše provodite vreme.

Zaboravite na društvene mreže, računar, mobilni telefon i posvetite se najmilijima. Usled brojnih obaveza, sigurni smo da decu ne viđate onoliko koliko biste želeli, a oni nemaju priliku da se igraju i provode sa vama. Zato pravac u najbližu šumu ili u park. I starijima i mlađima će dobro doći rekreacija i boravak na svežem vazduhu, uživanje u opojnim mirisima proleća. Ponesite bicikl ili loptu, igrajte se sa najmlađim članovima porodice i prepustite se dobrom raspoloženju…

Nemojte komplikovati stvari previše – po definiciji, izleti su izuzetno spontani događaji, stoga određena količina nepredvidivih stvari bi trebalo izlet da učini samo još boljim.

Piknik je zabava koja ne iziskuje veliki budžet, traži samo lepo vreme i obećava mnogo sjajnih trenutaka. Subota ili nedelja – sasvim je svejedno. Okupite porodicu i prijatelje, pronađite neki ušukani kutak na svega par kilometara od gradske buke ili čak i sopstveno dvorište ukoliko ga imate i pripremite im zaista nezaboravan dan!

Prolećni piknikUkoliko ste u bašti svog doma ili u nekom izletištu, možete se odlučiti za roštilj, ali ako ste u divljini, verovatno ćete zavisiti od grickalica ili sendviča koje ste poneli. Ako organizujete piknik u prirodi gde nemate uslova za pripremu roštilja, povrće možete očistiti, naseckati i spremiti kod kuće, kako biste ga grickali u prirodi. Zelena polja i svež vazduh će i najobičnijem povrću dati zaista sjajan ukus! Sendviči i kanapei su isto tako sjajna ideja za izlet u prirodi – naročito kada je reč o putovanjima. Iznenadite vaše goste tako što ćete prirediti niz društvenih igara. Možete poneti igre od kuće ili ih improvizovati na licu mesta.

Uz niz društvenih igara, dobra ideja je da se organizujete sa vašim prijateljima oko donošenja sportske opreme, poput mreže za odbojku, lopta i reketa. Znamo da nije lako prilagoditi muziku ukusu svake osobe, ali tu je uvek neki prijatelj koji ume da svira gitaru ili neki drugi instrument, te da vam ispuni svaku muzičku želju.

Ako vas nepredvidivo proleće kojim slučajem iznenadi kišom ili lošim vremenom, piknik slobodno preselite na zatvoreno, jer je uz prijatelje, fine zalogaje i kaficu dobro raspoloženje je zagarantovano.

I za kraj – ne zaboravite fotoaparat! Biće to uspomene koje ćete dugo pamtiti.

Povezani tekstovi

© Copyright www.zasvavremena.rs | All rights reserved