slika-majka-dete

 

C kafa je prvi brend tradicionalne kafe na našem tržištu. Deo je emocionalnog nasleđa među generacijama, koji već više od 40 godina podstiče ljude da čuvaju prave životne vrednosti, prilagođavajući se novim vremenima. C kafa je bila i ostala prva i prava, omiljena mešavina kafe koja vraća najlepše uspomene, poznata po jakoj aromi i punom ukusu prave kafe.

Uzbudljiva letnja porodična avantura

Leto je uvek pravo vreme za uzbudljivu porodičnu avanturu u prirodi! Svež vazduh i neodoljive prirodne lepote su vam veoma dostupne u svim krajevima naše zemlje, s toga obradujte svoje najmilije i na najbolji način iskoristite slobodno vreme koje ćete provesti zajedno.

letnja-porodicna-avantura-1

Za kvalitetan porodični odmor je najvažnije da ste svi opušteni, da se dobro slažete i da budete spremni za razna prijatna iznenađenja koja vas očekuju na putu, a koja ćete kasnije pamtiti i prepričavati dok pokazujete fotografije prijateljima i rođacima.

Zaljubiti se u prirodu još od malih nogu, vašoj deci, a kasnije i njihovoj deci predstavljaće nešto mnogo više od obične uspomene i „trošenja“ vremena kako mnogi doživljavaju boravak na čistom vazduhu.

letnja-porodicna-avantura-2U toplim letnjim danima Srbija vam svakako nudi mogućnost nezaboravnog odmora i aktivnosti za celu porodicu. Sva svoja zadovoljstva u prirodi mogu ispuniti kako stariji, tako i najmlađi članovi porodice. Od porodičnih aktivnosti najatraktivnije su šetnja, izleti i vožnja biciklom, te svakako odlazak do neke planinske reke gde se može provesti ceo dan u čamcu ili u uzbudljivom splavarenju. Iako ih karaktrerišu izuzetno hladna voda, reke predstavljaju pravo letnje osveženje, koje možete osetiti ukoliko vreme provodite u kupanju, skokovima u vodu ili vrlo zahtevnom pecanju u rečnim brzacima.

Zamislite koliko je dobro otići u prirodu na aranžman koji objedinjuje više aktivnosti, kako biste mogli da istražite prirodu uz kanjon avanture, džip safari izlete ili hajking i treking, provodeći trenutke u društvu porodice na najvišim vrhovima Srbije sa fenomenalnim panoramskim pogledom gde se prave najlepše porodične fotografije koje ostaju zauvek, kao najlepše uspomene.

letnja-porodicna-avantura-3Deca vole prirodu, domaće životinje, ali i bilo kakvu akciju gde će se osetiti važnim i velikim, zato im nemojte uskraćivati odmor na selu ili u vikendici pored mesta gde živite. Ni ne slutite koliko takav odmor ima prednosti, jer opuštanje na čistom vazduhu, u domaćoj atmosferi  i uz ukusne specijalitete tradicionalne kuhinje, predstavljaju autentičan doživljaj koji ćete kasnije prepričavati ljudima koje volite. Osim toga, vaša deca će možda baš tamo napraviti svoju prvu fotografiju sa nekom omiljenom domaćom životinjom, naučiti da jašu konje ili se pak voziti na traktoru sa nekim od ljubaznih domaćina.

Jezera su takođe zanimljiv izbor za porodičan odmor, jer se celokupna porodica može opuštati u šetnjama pored obale ili u vožnji čamcem.  Osim toga, jako je mala verovatnoća da ćete tamo zateći neke prevelike gužve kao što je to slučaj na moru, a vaša deca mogu uživati u prirodi i pratećim sadržajima  kao što su prostrani parkovi i dobro osmišljena igrališta na kojima mogu igrati stoni tenis ili čak džinovski šah. Pored toga, idealno je vreme provoditi u dugim šetnjama, istražujući biljnu vegataciju – skupljajući jestive vrste pečuraka ili pak branjem šumskog voća za buduću zimnicu i slatko. Videćete, biće to zagarantovana zabava za celu porodicu.

letnja-porodicna-avantura-4Ne samo zato što je u pitanju naša zemlja, ali Srbija zaista poseduje neverovatne prirodne lepote. Srbija nudi za svakog ponešto, pitomi sever, prelepi jug, neistraženi istok i interesantni zapad. Na sve četiri strane naše države može se uživati u neverovatnim prirodnim lepotama koje su karakteristične za taj deo zemlje. Prosto je neverovatno kakva se sve prirodna čuda mogu pronaći na samo sat vremena vožnje od vašeg grada. Vrhovi sa kojih se prostire predivan pogled, reke, rečice, jezera, potoci, šume, pećine, kanjoni, spomenici, manastiri, etno kuće, banje čine našu zemlju izuzetno atraktivnom.  Srbija se tako najbolje upoznaje. Pored osvajanja vrhova, uvek ste u prilici da posetite neko novo mesto, da vidite i neki spomenik, manastir, reku ili jezero za koje niste ni znali da postoji.

Priroda izvlači ono najbolje i najplemenitije iz vas, boravkom u njoj čovek se vraća svojim prapopočecima i davno izgubljenim čulima. Vraća nas onom najboljem u nama, našoj porodici i pravim vrednostima.

Povezani tekstovi

© Copyright www.zasvavremena.rs | All rights reserved