slika-majka-dete

 

C kafa je prvi brend tradicionalne kafe na našem tržištu. Deo je emocionalnog nasleđa među generacijama, koji već više od 40 godina podstiče ljude da čuvaju prave životne vrednosti, prilagođavajući se novim vremenima. C kafa je bila i ostala prva i prava, omiljena mešavina kafe koja vraća najlepše uspomene, poznata po jakoj aromi i punom ukusu prave kafe.

Slava i radost za sve u kući

Krsna slava je stari običaj kojim se, uz posebne obrede i gozbu, proslavlja hrišćanski svetitelj zaštitnik. Pošto većina hrišćana deli i radost i tugu sa svojim bližnjima, prirodno je da se i slava proslavlja u krugu porodice i prijatelja. Zato se tog dana prave raznovrsna jela, čisti se i uređuje dom, kupuje neophodno, vlada svečana atmosfera i radost u iščekivanju.

slave, c kafa, priprema

Na nekoliko dana pred slavu, u domu u kome se slavi počinju pripreme kako bi se slava što svečanije i dostojnije dočekala. U pripremama učestvuju svi članovi porodice – od najmlađeg do najstarijeg – jer svako ima neko zaduženje i ulogu. Neko je zadužen za goste, neko za slavski kslava, c kafa, obicajiolač, a neko da sve bude na svom mestu.

Trud koji svako od ukućana uloži da slavska trpeza iz godine u godinu izgleda još lepše i zanimljivije, gosti i te kako znaju da cene, prepričavajući dugo kako im je bilo prijatno u krugu prijatelja i porodice i kako se dobro zna šta je sve potrebno da bi kuća bila domaćinska.

 

Treba verovati u snagu i vitalnost naših porodica kao i njihovu odgovornost u očuvanju svojih duhovnih i kulturnih vrednosti. Ono što je najvažnije za vašu slavu je da se sve mora spremati sa ljubavlju, verom i radošću, a u skladu sa svačijim mogućnostima. Slavu treba slaviti uvek, bez obzira na okolnosti, u sreći i nesreći, u veselju ali i u žalosti, i kada se ima, i kada se baš i nema.

Povezani tekstovi

© Copyright www.zasvavremena.rs | All rights reserved