slika-majka-dete

 

C kafa je prvi brend tradicionalne kafe na našem tržištu. Deo je emocionalnog nasleđa među generacijama, koji već više od 40 godina podstiče ljude da čuvaju prave životne vrednosti, prilagođavajući se novim vremenima. C kafa je bila i ostala prva i prava, omiljena mešavina kafe koja vraća najlepše uspomene, poznata po jakoj aromi i punom ukusu prave kafe.

Slatka tajna vaše porodice

Za mnoge porodice jesen predstavlja dinamičan i aktivan deo godine. Dok su deca uveliko u školskim obavezama, iskusne domaćice spremaju svoje ostave i police, koje će zasijati u punom sjaju kada se na njima nađu najukusniji plodovi voća u novom obliku.

shutterstock_156649562

Zato iskoristite bogatstvo voća na na našim pijacama koje će uskoro nestati i spremite ga za zimu i hladne dane po najlepšim receptima za celu porodshutterstock_286054508icu! Zimnica se nekada, što slatka, što kisela, jednostavno podrazumevala. Danas je ponuda svežeg voća i voćnih prerađevina bogata tokom čitave godine, ali domaće je ipak domaće.Em je jeftinije, em je ukusnije!

Nemojte da vas mrzi, zasucite rukave i bacite se na pripremu kompota, slatkog, džemova i sokova…

U nedostatku svežeg voća, ostavljena zimnica je velika blagodet za trpezu u zimskim danima. Ljubav, tradicija i posebno čuvani rituali i recepti su znamenje svake porodice. Svi imaju svoje beležnice “kuvare” koje brižljivo čuvaju, ali će svojim delikatesnim đakonijama vrlo rado ugostiti drage goste.

Mnogima je prva asocijacija na detinjstvo domaće slatko, koje su sa toliko strasti pripremale naše bake. Setite se samo kako ste jedva čekali da se malo prohladi pa da možete odmah da ga jedete. Služite slatko kad vam neko dođe, kad nekome hoćete da poželite dobro jutro ili jednostavno kada nekoga hoćete da obradujete.

Šarena i bogata trpeza ukrašena slatkom zimnicom, na kraju svakog obroka sa dragim osobama svakako donosi nove radosti, a ljubomorno čuva draga sećanja… Nema sumnje da su naše bake znale tajne puteve do središta naših srca.

Povezani tekstovi

© Copyright www.zasvavremena.rs | All rights reserved