slika-majka-dete

 

C kafa je prvi brend tradicionalne kafe na našem tržištu. Deo je emocionalnog nasleđa među generacijama, koji već više od 40 godina podstiče ljude da čuvaju prave životne vrednosti, prilagođavajući se novim vremenima. C kafa je bila i ostala prva i prava, omiljena mešavina kafe koja vraća najlepše uspomene, poznata po jakoj aromi i punom ukusu prave kafe.

Porodične uspomene sa letovanja

Leto je vreme putovanja i nezaboravnih trenutaka sa porodicom koji se rado prepričavaju i dugo pamte.

porodicne-uspomene-sa-letovanja-1

Mnogi doživljavaju godišnji odmor kao zasluženi beg od poslovnih obaveza, stresa i problema, pa od letovanja žele samo što više odmaranja i tišine, što im sa decom često ne polazi tako lako za rukom. Ipak, gledajte na sve to sa vedrije strane, sada je pravo vreme da se još više učvrste porodične veze i da im dok su još mali prenesete sve ono čemu su i vas učili u njihovim godinama. Ni sami možda niste svesni koliko su truda vaši roditelji uložili u to da vas nauče da plivate ili kada su samo zbog vas na plažu “vukli” silne rikvizite samo da biste se vi zabavljali.

porodicne-uspomene-sa-letovanja-2Za idealan porodični odmor je najvažnije da ste što više opušteni i da ste se o svemu dogovorili sa članovima svoje porodice. Lepo je čitati jutarnje novine u hladovini koju pravi borova šuma ali ne budite partibrejkeri, već napravite porodičnu atmosferu od samog početka. Neka svako u porodici učestvuje u pripremama za plažu, neka svako ima svoje zaduženje. Tako će i vama biti lakše, a odlazak na omiljenu plažu postaće zabavna rutina.

Cela porodica može, jednostavno, da “podetinji”, zabavljajući se na način kako to samo deca znaju. Učite od njih. Kada malo “popustite kočnice”, videćete da je to mnogo zanimljivije od besciljnog ležanja u hladu i spavanja.  Aktivan odmor u kome dominiraju sportske aktivnosti, plivanje, pomaganje deci oko pravljenja malih peščanih građevina ili sakupljanje morskih školjki i interesantnih kamenčića – ispuniće vas pozitivnom energijom, a posebno usrećiti vaše mališane.

porodicne-uspomene-sa-letovanja-4Dok pravite predah od plivanja, vaša deca verovatno neće imati mira, pa im predložite da počnu da prave zamak od peska ili skulpturu od kamenčića u slučaju da je plaža šljunkovita. Na kraju dana, u trenucima kada sunce najlepše zalazi, imaćete savršenu priliku za porodičnu fotografiju kraj vašeg malog remek dela koje ste tokom dana zajedničkim snagama napravili.

Osim svakodnevnog kupanja, koje deci predstavlja odličnu zabavu na moru, postoji još mnogo načina zabave i u hladu. Na plažu, osim raznih igračaka na naduvavanje, možete poneti i bojice, flomastere, lepilo. Ne možete ni zamisliti koliko se toga može na plaži napraviti od kamenčića, prethodno sakupljenih školjki, šišarki i ostalih ukrasa koje nam priroda na moru daruje. Zamislte da svi zajedno pravite sami svoje razglednice. Neka deca crtaju, pišu po raznim kartončićima, neka ostavljaju otiske kamenčića i školjkica, a vi samo napišite tačne adrese i zalepite markicu. Biće to jedan dirljivi suvenir koji će obradovati svakog ko ga dobije, a kada ga budete videti na nečijem frižideru kroz nekoliko meseci, vratiće vas u dane kada ste uživali u morskim talasima i mirisu borovine zajedno sa svojim porodicom.

porodicne-uspomene-sa-letovanja-3Ukoliko ste avanturističkog duha, obavezno rezervišite jedan dan da celu porodicu povedete na neko neobično mesto koje će vam omogućiti da još bolje upoznate autentičan duh mesta koje ste odabrali za svoj odmor ali i doživite neko novo iskustvo sa svojom porodicom. To ne mora biti nepristupačna plaža ili poseta crkvici na vrhu brda, to može čak biti i pecanje u lokalnoj marini ili krstarenje brodićem kojim kormilari meštanin koji će vas uputiti u tajne mesta u kome se odmarate. To će biti prilika da svi zajedno naučite više, ali i da doživite autentične momente koji će vas svako malo terati da vadite foto aparat iz džepa.

Leto je kao što znate zaista posebno godišnje doba, kada se svi osećamo ushićeno i razdragano, kao da je sve moguće u tim trenucima. To je vreme kada više vremena možete provoditi sa svojim najbližima i dati im najbolji deo sebe. Iskoristite ga maksimalno i ne zaboravite da je u toku naš veliki foto konkurs koji slavi porodične vrednosti. Podelite sa nama neku od vaših porodičnih uspomena sa letovanja, jer imate šansu da svi zajedno osvojite zlatni dukat koji će kao simbol čuvanja pravih vrednosti ostati zauvek u krugu vaše porodice i prenositi se sa generacije na generaciju.

Povezani tekstovi

© Copyright www.zasvavremena.rs | All rights reserved