slika-majka-dete

 

C kafa je prvi brend tradicionalne kafe na našem tržištu. Deo je emocionalnog nasleđa među generacijama, koji već više od 40 godina podstiče ljude da čuvaju prave životne vrednosti, prilagođavajući se novim vremenima. C kafa je bila i ostala prva i prava, omiljena mešavina kafe koja vraća najlepše uspomene, poznata po jakoj aromi i punom ukusu prave kafe.

Oaza mira u krugu porodice

Pretvorite kutak za sedenje u pravu kulinarsku bajku ili cvećaru na otvorenom! Sveža paprika, sočna blitva ili aromatične tikvice odlično uspevaju na balkonu, a ljubičice i puzavice stvoriće od vaše terase ili vrta pravi raj tokom vrelih dana koji tek dolaze.

prolecno-gajenje-cveca-1

Čim grane prvo prolećno sunce, vreme je da se razmišlja o kombinacijama cveća za sadnju u bašti. Osnovni moto kojim se treba rukovoditi je da treba pustiti mašti na volju i slobodno eksperimentisati zajedno sa članovima svoje porodice ili prijateljima.

Proleće je godišnje doba čiji početak valja iskoristiti za ulepšavanje vrtova i balkona, sađenje i sejanje baštenskog cveća ili začinskih biljaka, nabavku novih sadnica kojima ćete od bašte napraviti ambijent koji prija vama i vašim ukućanima.

Dodelite zadatke svakom članu porodice, kako bi uživanje u vašoj kućnoj oazi bilo još veće. Kada budu videli prve rezultate truda, biljku koja je procvetala ili stari kofer koji je postao savršeno mesto za posluženje kafe ili ledene limunade, poželeće odmah da svoj raj podele sa prijateljima na Instagramu ili nekoj drugoj društvenoj mreži. To može biti sjajan povod da nekog od novopečenih „obožavalaca“ pozovete i zajedno se prepustite trenucima mira na vašem novom „skrivenom“ mestu.

prolecno-gajenje-cveca-2Mnogi rade u vrtu da bi gajili vlastito voće i povrće, a drugima je cilj atraktivna cvetna bašta koja privlači poglede i ulepšava kuću. Međutim, ovo je aktivnost u kojoj se cela porodica opušta i oslobađa od stresa i kao oblik telesne aktivnosti čuva naše srce i usrećuje okolinu. Zelenilo prija čoveku, to je doživljaj koji poboljšava njegovo opšte raspoloženje, te ne čudi da sve više porodica voli provoditi svoje slobodno vreme upravo u svom vrtu.

Uzgajanje povrća i začinskog bilja u domu odličan je način da tokom cele godine uživate u mirisima i aromama, a ne samo na proleće ili leto. Porodično udruženi za samo manje od dve nedelje i vi možete imati sveže sastojke za salatu, dodatke omiljenim jelima ili pak cveće kojima će se diviti celi komšiluk.

U današnje vreme kada se svest o zdravoj ishrani povećava sve više, ljudi traži ekološki uzgojenu hranu ili je pak uzgajaju u sopstvenom vrtu ili na balkonu. Dovoljno je malo ideja i kreativnosti i rezultat će sigurno biti zadovoljavajući. Uz poštovanje osnovnih saveta o gajenju i izboru prolećnog cveća, ono će lepo napredovati i svakodnevno vas obradovati lepim cvetovima pa ćete sigurno želeti da u vrtu provodite više vremena u ispijanju popodnevne kafice sa komšijama i prijateljima i uživanju u popodnevnom zalasku sunca.

Prolećno gajenje cveća

Obrada bašte na sopstvenoj terasi ne zahteva mnogo vremena, a vrlo je izdašan hobi koji vam, umesto odlaska na pijacu, omogućava da samostalno gajite voće, povrće i začine. Na vama je samo da nađete rešenje za prostor, odaberete biljke i naravno pozabavite se izgledom vaše buduće bašte.

Cveće ispred kuće ili na terasi stvara gotovo magičnu atmosferu i nudi vam beg od bučne metropole.

Kad planirate uređenje vrta ili vašeg malenog balkona, imajte na umu da ne mora čitav biti uređen u istom maniru – ako ga podelite u celine, jedan deo može biti uredan i miran, a drugi u divljem i “opuštenijem” stilu. Najvažnije je da boravak u vrtu predstavlja uživanje za vas, porodicu i drage goste. Ako nemate baš ogromnu baštu ispred idilične kuće, ne očajavate i „druženje“ s cvećem u žardinjeri na balkonu ili prozoru može da vas ispuni veseljem i radošću. Baš kao i kafa u dobrom društvu.

Povezani tekstovi

© Copyright www.zasvavremena.rs | All rights reserved