slika-majka-dete

 

C kafa je prvi brend tradicionalne kafe na našem tržištu. Deo je emocionalnog nasleđa među generacijama, koji već više od 40 godina podstiče ljude da čuvaju prave životne vrednosti, prilagođavajući se novim vremenima. C kafa je bila i ostala prva i prava, omiljena mešavina kafe koja vraća najlepše uspomene, poznata po jakoj aromi i punom ukusu prave kafe.

Najomiljeniji jesenji ritual i tradicija

Jesen je već stigla, a jedno od njenih glavnih simbola je svakako pravljenje zimnice.

shutterstock_84303994

Miris pečenih paprika, ajvara, kuvanog paradajza i džema većinu nas i te kako podseća na detinjstvo, a nakon dugog rada i predanosti u kojoj najčešće učestvuju mnogobrojni ukućani, sve to bude lepo složeno u teglama koje se šarene u ostavama širom Srbije.

Za mnoge pravljenje zimnice nije gubljenje vremena, već naprotiv predstavlja darivanje ljubavi kroz zalogaj celoj porodici. U njoj je utkana naša tradicija, miris mamine kuhinje, prijatnost sećanja na bake i deke i radost otvaranja prve tegle ajvara ili džema od šljiva. Zamislite samo one čarobne momente kada začinite nedeljni ručak sokom od domaćeg paradajza ili poslužite ukusnu turšiju na vašoj slavi… Pravljenje zimnice je savršena prilika da se cela porodica uposli i da se aktiviraju svi članovi domaćinstva. Otvorite vrata vaših domova, proširite miris jesenjih plodova po komšiluku i pokažite nam na koji način se vi spremate za zimske dane.

Srećom, među nama i dalje postoje čuvari ove te lepe tradicije za koje pripremanje zimnice predstavlja poseban ritual i zadovoljstvo. Uostalom, ima li išta lepše nego kad nam na odlasku sa porodičnog ručka, mama ili baka spakuju po jednu teglicu naše omiljene zimnice?

Povezani tekstovi

© Copyright www.zasvavremena.rs | All rights reserved